Leivonnaiset

Leivonnaiset ja reseptit leipomiseen

Perus munkkitaikina resepti ja ruokaohje resepti ja ruokaohje

Resepti

* 6 dl vettä tai maitoa
* 2 pussia kuivahiivaa
* 15 ml suolaa
* 1,75 dl sokeria
* 2 kpl kananmunaa
* n.10 dl vehnäjauhoja
* 150 g voita/ Margariinia
* 1,5 tl kardemummaa
* öljyä kypsentämiseen
* sokeria pintaan
Perus munkkitaikina 15 Annosta
Valmista taikina:
Lämmitä vesi tai maito n.40 asteiseksi.
Sekoita kuivahiiva veteen, lisää suola, sokeri,kardemumma ja kananmuna.
Lisää vehnäjauhot.
Alusta taikina pehmeäksi. Jätä taikina löysemmäksi kuin normaali
pullataikina, näin saat munkkeihin pehmeämmän rakenteen!
Lisää lopuksi pehmeä rasva.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti.
Jaa taikina 360g:n paloihin.
Pyörittele paloista tanko ja leikkaa kuuteen osaan.
Pyörittele taikinasta palloja tai esim. sydämiä / munkkipossuja.
Munkkipossut saat valmistettua niin, että kaulitset munkkipallon
ovaaliksi, asetat hilloa toiselle puoliskolle ja taitat puolikuun
muotoiseksi.
Painele puolikuun reunat kunnolla yhteen (jotta hillo ei tursua).
Muotoile possuksi : pyöritä neljään kulmaan ”ulokkeet” sormien välissä
Anna munkkien kohota noin 20 minuuttia pellillä leivinliinan alla.
Jos haluat tehdä rinkelimunkkeja, niin valmista ne painamalla
kohotettuun ”pullaan” keskelle sormien avulla reikä.
Varaa työpisteeseen:
*patalaput
*kattilan kansi
*papereita pyyhkimiseen (jos öljyä roiskuu levylle)
*pelti tai lautanen jonka päällä paksu kerros talouspaperia
*reikäkauha
*kauhalle astia jonka avulla nostella munkkeja rasvasta paperille
*Iso kulho jossa sokeria (jos kuorrutat munkit sokerilla)
Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa.
Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.
Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on
molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.
Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran
kypsymisen aikana.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten
lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.
Jos haluat munkkeihisi hilloa, täytä munkit sokeroituina.
Laita sileää hilloa (ei sattumia/ siemeniä) pursotinpussiin, jossa
teräväpäinen, n.3mm tylla tai munkkitylla.
Paina tylla munkin alareunasta sisään ja pursota hillo munkkiin.
Linkitettynä erilaisia kuorrutevariaatioita!
* Perus munkkitaikina Sydämen muotoinen munkki
* Perus munkkitaikina Munkkipossu
* Perus munkkitaikina Perusmunkki
* Perus munkkitaikina Kohonnut pullataikina.
* Perus munkkitaikina Tangon jakaminen 6 osaan
* Perus munkkitaikina Kohonneet munkit pellillä
* Perus munkkitaikina Loogisesti järjestetty työpaikka.
Resepti: Perus munkkitaikina 15 annosta

Hakusanat

Comments

Leave a Reply





Reseptiohjeet.fi

Sivusto listaa reseptejä. Etsi lukuisten reseptien joukosta parhaimmat reseptit!

Reseptihaku

Admin